Doorgaan naar hoofdcontent

Leren van thuis

Dag leerlingen van het derde leerjaar, mama's en papa's!


Het is lente!!
De zon schijnt, de vogels fluiten én ik zie bloesems aan de bomen!
Maar... we moeten zoveel mogelijk binnen blijven...

De hele wereld gaat door een moeilijke periode.   Maar het is belangrijk dat we ons aan de opgelegde maatregelen houden voor de gezondheid van ons allemaal.

Om te voorkomen dat jullie je gaan vervelen thuis, heb ik enkele tips voor jullie verzameld.

Enkele dagen geleden kreeg ik de vraag van een mama: "Hoeveel uren moet mijn kind schoolwerk doen?"  Om jullie een idee te geven van hoe jullie dag eruit zou kunnen zien, heb ik een weekrooster gemaakt:



Jullie hebben alle werkbundels thuis.  De verbetersleutels hebben jullie ook allemaal ontvangen.  Het is heel belangrijk dat mama of papa de gemaakte oefeningen verbetert.  En het is nog belangrijker dat jullie samen uitzoeken waar de fout zit, zodat je gelijkaardige oefeningen in de toekomst helemaal correct kan maken.

Op kweetet.be staan taken klaar voor jullie.  Ik ben eens gaan piepen wie er al wat online geoefend heeft...  Jammer genoeg zijn het maar een klein aantal kinderen uit de klas 😔  Dus... schattekes... schiet in actie! Ik controleer af en toe wie er al gewerkt heeft.




Hieronder vind je nog een aantal interessante links:

https://www.fundels.com/          Digitale prentenboeken, leuke speel, -teken-en doe activiteiten!  Download de Fundels-app op je tablet!

https://www.kidsweek.nl/         Wil je weten wat er in de wereld gebeurt?  Kidsweek is een krant speciaal voor kinderen van 7-12 jaar.  Via Kidsweek kan je het begrijpend lezen oefenen.  Pas op: het gaat over de actualiteit in Nederland!

https://ict-platform.be/nu/        Hele leuke site waar een heleboel puzzels, spelletjes, maar ook werkblaadjes en zelf een poppenkast 😊

https://www.oefen.be/       Dit is een oefensite waar je op niveau van jouw klas kan oefenen. Je klikt op ‘lager’ en dan kies je links ‘tweede leerjaar’ 😊

https://www.redactiesommen.nl/      Leuke site om de tafels nog eens in te oefenen 😊

https://www.computermeester.be/3deleerjaar.htm     Hier kan je oefeningen maken maar is er ook tijd voor ontspanning zoals kleuren, doolhof, puzzelen, vier op een rij, piano of gitaar spelen,…




Een bewegingstussendoortje af en toe is leuk maar ook nodig!  Doe zoals Josefien en ik, en maak met je gezin een korte wandeling in je gemeente:






















Nog een beweegtip van Josefien en mij:




Enkele tips van juf Katelijne:
Als je zin hebt om te bewegen, doe dan met ons mee!



Ken je deze beweegbingo al?


Een beweegtip van meester Andreas:





Hier wat leuke bewegingsdansjes. Laat je maar volledig gaan 😊



Nood aan wat extra ontspanning?


Zin om een paar circuskunstjes in te oefenen? Dan ben je op deze site op het juiste adres! Wel voorzichtig zijn he 😉

Ik weet dat er een paar kinderen van de klas heel graag koken 😊 Hier vind je  leuke recepten om samen met je mama, papa, broer of zus te maken:
Allerhande Kids. 

De lente komt eraan. Hier leuke knutselideetjes.




Neem ook een kijkje bij WO en SPORT.  Ik heb er nieuwe foto's gepost!

Vele groetjes en een dikke knuffel!

juf Annelies

Reacties

Populaire posts van deze blog

Alles met de bal

 Het derde en vierde leerjaar had vrijdag 18 november een superleuke sportactiviteit: Alles met de bal!

Op bezoek bij MIRA, de volkssterrenwacht

 Naar aanleiding van ons nieuwe thema WO, zijn we een kijkje gaan nemen bij MIRA, de volkssterrenwacht in Grimbergen.  We leerden er meer over het weer, de planeten en sterren.

Stempelloop

 Op 11 oktober behaalde het derde leerjaar een beker met de stempelloop!